Meggyőződésünk, hogy minden szülő szeretné a legjobbat adni gyermekének. Gyermeknevelési könyvek szép számmal rendelkezésre állnak, de gyakran érezzük, hogy hiába olvassuk el már a harmadikat, a konkrét szituációban bizonytalanná válunk. Mit is kellene most csinálni? Mit szeretne az én gyermekem? Mire van szüksége?

A gyermekek aktívan részt vesznek a szülőkkel, felnőttekkel, világgal való kapcsolatuk alakításában. Ki-ki másképpen, természetük, temperamentumuktól függően.  Jelzik szükségleteiket, érzelmeiket. Kommunikációs jelzéseik azonban még korlátozottak, szükség van a felnőtt érzékenységére, hogy megfelelően értelmezze azokat és aszerint reagáljon.

A foglalkozások célja, hogy gyakoroljuk a gyermekek jelzéseinek észlelését, értelmezését. Szabad játék során, irányított szituációkban  figyeljük meg a gyerekek viselkedését és gondolkozunk közösen mit szeretne jelezni, mire van szüksége. Mondókázunk, dalolunk, táncolunk, gurgulázunk. Igény szerint a közös élményekről videofelvételt készítünk. A felvétel lehetővé teszi, hogy egy szituációt utólag visszanézzünk, kívülről szemléljünk és tudatosítsunk  kommunikációs  folyamatokat.

A csoportra várunk olyan 5-12 hónapos babákat nevelő szülőket, akik szeretnék jobban megérteni gyermekük viselkedését.

A csoport 6 alkalommal keddenként 11-11.45 ig tart.

Kezdés időpontja: 2016.11. 08.
Vezetők: Nyáry-Hodász Tímea és Medgyesi Patricia