gyógypedagógus, klinikai szakpszichológus

molnarmagdaA Bukfenc Fejlesztő Kuckóban elsősorban mozgásos pszichoterápiát, azaz DSZIT-et (dinamikus szenzoros integrációs terápiát) végzek. Olyan esetekben eredményes ez a megközelítés, amikor idegrendszeri éretlenség és kapcsolati ok zavarja meg a gyermekek harmonikus beilleszkedését, magatartását vagy tanulási folyamatait. A DSZIT szakmai Műhely tagjaként az akkreditált DSZIT tanfolyam oktatója vagyok. A DSZIT-ről a www.dszit.hu honlapon lehet tájékozódni. DSZIT-terapeutáknak szupervíziót vezetek.

Néhány foglalkozás erejéig – a gyerekek más jellegű problémáival is fölkereshetnek a szülők, rövid tanácsadást is vállalok. Korábban évtizedekig az Óbudai Nevelési Tanácsadó pszichológusaként dolgoztam. A gyermekterápián kívül családterápiában is képeztem magam. Jelenleg a Kamaraerdei Óvodában pszichológusi feladatokat látok el DSZIT keretében.

Korosztály: 3-12 év.

Problematika: Fejlődésbeli elakadás, fejlődésbeli egyenetlenség, diszharmónia, érthetetlen viselkedés, szétszórt figyelem, alulteljesítés, testi tünetek, gyakori betegségek, mozgásos bizonytalanság, illetve vakmerőség.