balint_marta_clKözépiskolai földrajz tanári diplomám megszerzése után, nem éreztem hivatástudatot a szakma iránt. Majd külföldön önkénteskedtem gyógypedagógiai területen egy évig, ahol világossá vált, hogy merre visz az utam. Hazajöttem és elvégeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar értelmileg akadályozottak szakát.

A sport mindig meghatározó volt életemben, versenyszerűen sportoltam 9 évig, majd edzői képzésen oklevelet szereztem. A sport a mozgás és a gyógypedagógia összehozása fontos szempont volt számomra és erre törekedtem munkám során is.

Gyermekeim születése után az aktív sportot felváltotta a jóga, amit már előtte is rendszeresen gyakoroltam. Ezáltal munkám során is fontosnak tartom a figyelem, koncentráció, testtudat, önértékelés összhangjának megteremtését, játékos feladatokon keresztül.

Régi álmom volt, hogy logopédus legyek, ezért elvégeztem szintén az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar logopédia szakot. Célom, hogy minél több területen tudjak segíteni a gyermekeknek. A beszéd jelentősége a mai társadalomban meghatározó, az írás, olvasás a mindennapi élet szerves része. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy időben észrevegyük az esetleges elmaradást és foglalkozzunk a kommunikációs területekkel, hogy egy boldog gyermekből boldog felnőtt váljék.