A Bukfenc Fejlesztő Kuckóban folyó munka egyéni vállalkozó szakemberek laza szakmai tömörülése, ami szakmai együttműködésen alapul. Az elmúlt néhány év során, a szakmai kihívást jelentő esetekkel folyó munka, s a közös feldolgozás során lassan csapattá szerveződtünk.

Egyéb elfoglaltságaink mellett (más munkahely, folyamatos képződés, egyetemi tanítás, szakmai anyagok írása, oktatói munka akkreditált pedagógus továbbképzésen…) szakítunk időt arra, hogy a gyakorlatban is hasznosítsuk a tudásunkat.

Belülről is ismerve az állami ellátórendszer jelenlegi lehetőségeit, olyan ellátást igyekszünk a kisgyermekes szülőknek biztosítani, ami a sajnálatos hiányokat próbálja – legalább helyi szinten – lehetőségeinkhez mérten pótolni. Mondhatni szakmai elhivatottságból próbáljuk a gyermekellátás palettáját a magunk szakmai meggyőződése szerint színesíteni.

Szakmai útkereső munka folyik itt, amiben a gyermekek fejlődését leginkább segítő mozgásos és pszichológiai módszerek kidolgozása folyik. Belső továbbképzéseink és szupervízióink során a hazánkban még kevés helyen ismert DSZIT (dinamikus szenzoros integrációs terápia) és a pszichodráma módszerét használjuk illetve ötvözzük más módszerekkel.

Általában személyes tájékozódás, szülőtársak ajánlása, a fővárosban dolgozó kollégáink, akik ismerik munkánkat (pedagógusok, pszichológusok, neurológus, orvos, védőnő) javaslatára hozzák el hozzánk gyermekeiket a szülők. Néhány esetben távolabbi kerületekből illetve településekről.

A Bukfenc Fejlesztő Kuckóban a terápia igénybevétele, a hely és terapeuta megválasztása a szülő részéről mindig önkéntes. A szülőkkel való kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapuló együttműködés alapeleme munkánknak.