Szinergetikus reflexterápia (SzRT) – egyéni foglalkozás

talp

Dr. Waldemar Pfaffenrot orosz származású, de Németországban praktizált ortopéd- és rehabilitációs szakorvos az 1970-as években kezdte el kidolgozni ezt a manuális technikát. Az SzRT többszáz fogása alapvetően mozgásfejlődésükben elmaradt vagy cerebrális mozgászavarokkal küzdő gyermekekre, felnőttekre specializálódott terápiás eljárásA terápia során miofasciális technikát, akupresszúrát, reflexzóna-kezelést, mobilizálást, nyújtást/tonizálást alkalmazunk.

A módszer célja az izomtónus normalizálása, a nagy- és finommozgások, a száj-funkciók javítása és a mozgató szervrendszer másodlagos patológiás elváltozásainak (izmok, ízületek beszűkülése, fájdalmas deformálódása) megelőzése, csökkentése, megszüntetése. Hatással van ezen kívül a testérzékelés, a figyelem, a koncentráció zavaraira is.

terápia hatása a következő területeken mérhető:

– cerebrál parézis (CP)
– spasztikus (feszes), hipotón (laza) izomzat
– megkésett mozgásfejlődés
– izomtónus-eloszlási zavar
– torticollis (ferdenyak tartás), ferde törzstartás
– ADHD
– fokozott nyálzás; szopási-, rágási-, nyelési probléma
– megkésett beszédfejlődés
– különböző szindrómák
– stroke, trauma utáni állapotok

A kezelés fájdalommenteselőkészíti és kiegészíti az aktív tornát.

Alkalmazásaa terápiát évenként 3-5 alkalommal ismétlődő, 5-15 napos intenzív kezelés formájában ajánljuk. A blokkok között javasolt az állapotfenntartás céljából a terápiát heti rendszerességgel, aktív tornával kombinálva folytatni. Így érhető el az optimális fejlődés.